Τίτλος
ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΔΑΒΑΚΗ & ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
Χρήστης
ΗΛΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
Κατηγορία
Βελτίωση Κυκλοφορίας
Ημερομηνία
30-11-2017
Σύν. Ψήφων
6
Κείμενο

Στην οδό Δαβάκη & στην οδό Δημοσθένους, όπου είναι διπλής κυκλοφορίας με απλή διπλή γραμμή ως διαχωριστικό παρατηρείται διαρκώς το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος στην μία ή και στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, μιας και δύο αυτοκίνητα κινούμενα αντίθετα πρέπει ουσιαστικά να περάσουν από μία λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά και αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς. 

Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση, π.χ. τα πλαστικά κολωνάκια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του Δήμου Νέας Σμύρνης, προκειμένου να εμποδίζεται η είσοδος αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα. Εάν οι οδηγοί βλέπουν ότι δεν υπάρχει η "εύκολη" λύση της προσπέρασης με το πάτημα διπλής διαχωριστικής και ότι πλέον ο δρόμος αποτελείται από δύο ξεχωριστά ρεύματα, δεν θα μπορούν να διπλοπαρκάρουν, άρα τα προβλήματα και οι κίνδυνοι θα εξαληφθούν. 

Να τονίσω ότι δεν γνωρίζω εάν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και σε άλλες οδούς της Καλλιθέας. Αν υπάρχει θα πρέπει, φυσικά, να εφαρμοστεί και εκεί.