Τίτλος
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Χρήστης
Πέγκυ Σπυροπούλου
Κατηγορία
Περπάτημα
Ημερομηνία
21-11-2017
Σύν. Ψήφων
4
Κείμενο

Γενικότερα η Καλλιθέα είναι ένας Δήμος με πάρα πολύ καλή ρυμοτομία σε σχέση με άλλους Δήμους της Αττικής. Η κακή όμως δόμησή της πολλών ετών πίσω την έχει καταστήσει αποπνικτικά απροσπέλαστη σε πεζούς και ποδηλάτες.

Πρώτα από όλα και πριν από οποιαδήποτε ιδέα πρέπει να γίνει μία μελέτη με την διαγράμισση των διαβάσεων των πεζών τόσο στις κεντρικές αρτηρίες όσο και στους δευτερεύοντες δρόμους. Ενας Δήμος οφείλει να σέβεται τους πεζούς του. Να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν και να αποκτήσουν τόσο οι πεζή όσο και τα μηχανοκίνητα μέσα συνείδηση!

Ας γίνουμε προτωπόροι με το να διαγραμμιστούν διαβάσεις ΠΑΝΤΟΥ! Σε όλους τους δρόμους του Δήμου. Όχι μόνο για να διασχίσουν οι πεζή κεντρικές λεωφόρους και αρτηρίες του Δήμους αλλά και στις γειτονιές. Να τοποθετηθεί φωτεινή ηλεκτρονική πινακίδα στις εισόδους της πόλης μας που να λέει στην Καλλιθέα προτεραιότητα έχει ο πεζός και κατ' επέκταση και το ποδήλατο, διότι ως γνωστόν ο ποδηλάτης πρέπει να λειτουργεί ως πεζός και όχι ως μηχανοκίνητο!!!

Να μπορούν ηλικιωμένοι, παιδιά, ανάπηροι, άνθρωποι με παιδικά καρότισα να μην φοβούνται και κοκκαλώνουν όταν βλέπουν να έρχεται ένα αυτοκίνητο, αλλά να κοκκαλώνει πάντα το τροχοφόρο για να περάσει με ασφάλεια ο πεζός. Εννοείται ότι όπου υπάρχουν φανάρια όλοι πρέπει να σέβονται όλους...και οι πεζή την προτεραιότητα των αυτοκινήτων.

Επιπλέον όπου απαγορεύεται το παρκάρισμα να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ. Να αδειάσουν τα πεζοδρόμια από τα παρκαρισμένα ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ που πιστέψτε με είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στις θέσεις διέλευσης των αναπήρων. 

Το ποδήλατο είναι το πρώτιστο μέσον για να κινηθεί ο δημότης στην πόλη του, αλλά με ασφάλεια. Η ασφάλεια κίνησης πεζών και ποδηλάτων πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους και ιδιαίτερα στους οδηγούς που και αυτοί είναι εν δυνάμει πεζή ή ποδηλάτες.

Να "ελευθερωθούν" οι ήδη υπάρχοντες ποδηλατόδρομοι και να δημιουργηθουν νέοι. Που όμως? Αφού τα πεζοδρόμιά μας είναι πιο στενά που ίσα ίσα ή καθόλου σε αρκετές περιπτώσεις χωράνε να περπατήσουν οι πεζή! Που αφού πολλές 10ετίες πριν σε δρόμους εκτός "αγορά" έφτιαχναν μαγαζιά αντί χώρων στάθμευσης? Αν υποθέσουμε ότι ξεκινούσαν να φτιάξουν ποδηλατόδρομους στην μία από τις δύο πλευρές όλων των δρόμων και με ειδική φωτοσήμανση ποδηλάτων αυτό θα σήμαινε μείωση χώρων στάθμευσης στην ήδη επιβαρυμένη Καλλιθέα από έλλειψη χώρων στάθμευσης! Αυτό θα ήταν όμως το ιδανικό.

Ασφαλή μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων είναι το καλύτερο για να ξεκινήσει ο δημότης Καλλθέας να κινείται πεζός ή με ποδήλατο. Δημιουργία προυποθέσεων και αποφυγή ατυχημάτων - δυστυχημάτων για πεζούς και ποδηλάτες. Εκπαίδευση πολιτών μέσω σχολείων κ.λ.π. για τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλάτων.

Φιλικά,

Πέγκυ Σπυροπούλου