Τίτλος
Μείωση των.. κολονών!
Χρήστης
Θεόφιλος
Κατηγορία
Περπάτημα
Ημερομηνία
16-11-2017
Σύν. Ψήφων
9
Εικόνα 1
Εικόνα 2
Κείμενο

Αν παρατηρήσετε υπάρχει πληθώρα από κολώνες σε κάθε πεζοδρόμιο. Σε πολλές περιπτώσεις είναι η μία δίπλα στην άλλη και πολλές δεν αξίζουν την «θυσία» να παραχωρείται ο χώρος του πεζοδρομίου.
Πέραν της όποιας χρησιμότητάς τους, όταν υπάρχουν πολλές σε μικρό σχετικά χώρο αποτελούν πρόβλημα για τους πεζούς που δεν μπορούν να περπατήσουν άνετα ενώ τίθεται και αισθητικό θέμα!
Υπάρχουν πεζοδρόμια με 4-5 κολώνες για ξεχωριστή χρήση η κάθε μία, ενώ θα μπορούσαν όλες οι χρήσεις να συνυπάρξουν.

Έτσι έχουμε σε μια γωνία διασταύρωσης (βλ. φωτό  Δαβάκη και Σιβιτανίδου) κολώνα για τους σηματοδότες, κολώνα για να υποστηρίζει τα σύρματα ηλεκτροδότησης των τρόλεϋ, κολώνα για το φωτισμό, κολώνα που υποδεικνύει τα ονόματα των οδών, κολώνα κάμερας ΚΟΚ ! 
Πρακτικά γίνεται μία κολώνα να κάνει τα πάντα και δημιουργηθούν άνετα και όμορφα πεζοδρόμια.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν πεζοδρόμια που μόνο μια κολώνα «κλείνει» εντελώς την διάβαση και οι πεζοί αναγκάζονται να κατέβουν στο οδόστρωμα! Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρεθεί ο στύλος και να βρεθεί μια διαφορετική λύση (βλ. φωτό).

Τέλος, σχετικά με τις κολώνες που θα καταργηθούν, επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι σιδερένιες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού ή να ανακυκλωθούν.

 

Χαρτης