Τίτλος
Ρύθμιση κυκλοφοριακού στις λεωφόρους
Χρήστης
Θεόφιλος
Κατηγορία
Βελτίωση Κυκλοφορίας
Ημερομηνία
21-10-2017
Σύν. Ψήφων
14
Εικόνα 1
Εικόνα 2
Κείμενο

Το καθημερινό πρόβλημα στις λεωφόρους Δαβάκη, Σιβιτανίδου & Ελ.Βενιζέλου (πρώην Θησέως) είναι γνωστό. Σε αυτές τις οδούς εξυπηρετούνται, ταυτόχρονα, γραμμές λεωφορείων/τρόλεϋ (λ.Δαβάκη : 218,219 & 816 ενώ στη Σιβιτανίδου προσθέτουμε και την 911 και στην λ.Ελ.Βενιζέλου οι γραμμές 040,5 & 1).
Το πρόβλημα μεγαλώνουν και διάφορα οχήματα που δυσκολεύουν την κυκλοφορία όταν αυθόρμητα σταματούν προσωρινά (ή και μόνιμα) σε θέσεις που δεν είναι επαρκείς για σωστή στάθμευση ή στάση  - με πιο απλά λόγια διπλοπαρκάρουν ή αφήνουν το όχημα με αναμμένα αλάρμ για λίγα λεπτά (που αρκούν για να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση).

Οι διαφορετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι:

  1. Τοποθέτηση πορτοκαλί εμποδίων (κολονάκια) πάνω στην διαχωριστική λωρίδα των ρευμάτων (για τις οδούς Σιβιτανίδου,Δαβάκη) ή μόνο στις εξωτερικές (για την λ.Ελ.Βενιζέλου) ώστε να αποτρέπονται τα οχήματα να διπλοσταθμεύουν (αφού δεν θα χωράνε!)

Εναλλακτικά μόνο για τις λεωφόρους Σιβιτανίδου και Δαβάκη:

1.       Ελαφρά διαπλάτυνση των οδών ώστε να υπάρξει χώρος για τη δημιουργία νησίδας ανάμεσα στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας. Έτσι θα αποτραπεί το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος ή προσωρινής στάσης μιας και δεν θα υπάρχει πια χώρος παρά μόνο για ένα σταθμευμένο όχημα.

2.       Μεταφορά των λεωφοριογραμμών στους παράλληλους δρόμους (Φιλαρέτου και Ματζαγριωτάκη). 

  1. Μονοδρόμηση της κυκλοφορίας και μεταφορά της εξυπηρέτησης του αντίθετου ρεύματος σε παράλληλη οδό όπως Φιλαρέτου ή Ματζαγριωτάκη
Χαρτης